Praktisk information

Konsultation

Konsultation foregår kun efter aftale. Undersøgelse og behandling af Gruppe 1 patienter i børnelægeklinikken kræver en henvisning fra egen læge. Konsultation er gratis for patienter, som er medlemmer af sygesikringsgruppe 1.

Gruppe 2-patienter kan bestille tid uden henvisning. De skal selv betale en del af honoraret for konsultation, undersøgelse og behandling. Klinikken tager også imod privatpatienter uden offentlig sygesikring.

Henvisning

Tidsbestilling til første konsultation kan foretages, når der foreligger en elektronisk henvisning fra egen læge. Henvisningen dækker i alt seks konsultationer med samme problem. Den problemstilling, der ønskes belyst ved konsultationen, skal tydeligt fremgå af  henvisningen. Går der mere end et halvt år mellem to konsultationer, udløber henvisningen, og en ny henvisning er nødvendig.

Første besøg

Tid til første besøg kan aftales telefonisk, efter at vi har modtaget henvisningen fra jeres egen læge. Klinikken modtager som regel først henvisningen en dag efter man har været hos egen læge. Bemærk, at man selv skal kontakte klinikken.

Efter at I telefonisk har booket en tid, vil I per e-mail modtage et indkaldelsesbrev indeholdende mødetidspunkt m.m.. Brevet indeholder to vedhæftede dokumenter, privatlivspolitikken (som også findes her på hjemmesiden) og en samtykkeerklæring. Begge skrivelser er vigtige, og vi opfordrer til, at I læser dem igennem.  Samtykkeerklæringen printes ud, udfyldes og skal medbringes til 1. konsultation.

Efterfølgende konsultationer aftales i forbindelse med besøg i klinikken eller telefonisk. Vi gør opmærksom på, at ændringer af mødetiden som regel vil betyde længere ventetid til undersøgelse.

Afbud og udeblivelse

Giv venligst besked om eventuelt afbud i god tid, senest kl. 12 dagen før, så vi har mulighed for at tilbyde tiden til en anden patient.

To dage før aftalt konsultation vil I modtage en Sms og email påmindelse om tiden til konsultationen. Oplys derfor venligst altid jeres mobilnummer og mail adresse ved første kontakt. Husk at give besked, hvis I får nyt nummer. Hvis ikke I ønsker at modtage påmindelsen, så giv venligst sekretæren besked. Vær opmærksom på, at man er forpligtet af sin aftale, uanset om man har fået en SMS eller ej.

Ved udeblivelse fra en aftalt konsultation uden rettidigt afbud har vi ifølge sundhedsstyrelsen ret til at opkræve et gebyr på 250 kr. Når gebyret er betalt, kan en erstatningstid aftales. Ved udeblivelse uden afbud mere end én gang, kan undersøgelse og behandling i børnelægeklinikken ikke længere tilbydes.